Foil Winkel

Foiling is dé revolutie in de surfwereld. Deze nieuwe discipline in de watersport maakt gebruik van een speciale lange vin met een vleugelconstructie. Deze vin (de hydrofoil) zorgt voor een opwaartse kracht. Deze techniek is niet nieuw, maar heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het grote voordeel van foilen is, dat je al kan planeren bij weinig wind. Het aantal geschikte surfdagen neemt hierdoor enorm toe. Ontdek het bij Jonker Funsports!

Resultaat 1–12 van de 49 resultaten wordt getoond

Windfoiling

Door het gebruik van een windsurfzeil lijkt windfoilen op het eerste gezicht veel op windsurfen. Toch is de sensatie compleet nieuw, omdat je uiteindelijk 40 tot 50cm boven het wateroppervlakte vaart. Hierdoor is de weerstand met het water veel lager en het vaarcomfort veel hoger. De hogere snelheid die hieruit voortkomt, zorgt voor meer vaarwind en meer druk in het zeil. Hierdoor kan je al vanaf een windsnelheid van 8 knopen beginnen met windfoilen.

Wingfoiling

Helemaal nieuw is het fenomeen wingfoilen. Je maakt hierbij gebruik van dezelfde hydrofoil als bij het windfoilen, maar nu in combinatie met een wing. Deze wing is vergelijkbaar met een kite die je direct met de hand controleert. De wing is lichter en veelzijdiger dan een zeil en zorgt bovendien voor opwaartse kracht (lift). Dit stelt je in staat om een kleiner & lichter board gebruiken, waardoor je nog sneller planeert. Wingfoilen geeft een enorm gevoel van vrijheid en heeft een torenhoge fun-factor.